Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az érzékeny és az érett bőr tisztítására használj mandula- vagy napraforgóolajat. A A krémet mindig a nedves bőrre vigyük fel!nyakat, arcot vékonyan bekenjük, és gyengéden dörzsöljük. Körülbelül egy percig végezzük, majd nedves pamutkendővel vagy vattával  lemossuk.

A száraz bőr ápolására jól bevált a vazelin, kakaóvaj és babaolaj.
 Ezek már akkor is jó védőrétegek képeznek, ha rákenjük bőrünkre, aztán rögtön le is  töröljük a felesleget.

Az olajat, krémet reggel és este is a nedves bőrre vigyük fel, így segítjük a hidratálást. Testünkre is alkalmazzuk ezt a megoldást! A fürdést, zuhanyozást úgy fejezzük be, hogy bőrünkön tiszta víz maradjon, így nedves állapotban kenjük rá a testápolót.

A hideg tej megnyugtatja a szemet, tonizálja a szemhéjat.

Ne csak az arcunkat, nyakunkat is tisztítsuk meg minden reggel és este. Ezt a műveletet mindig alulról kezdjük, s az áll irányába folytatjuk. Az alsó állkapocs vonalát pedig rendszeresen masszírozzuk meg, mert  ide összpontosul minden feszültség és a gravitáció is. Ezzel késleltethetjük az arcbőr elernyedését, megakadályozhatunk fejfájást, fogászati problémákat is.   
A nap káros sugarai siettetik a bőr öregedését, ezért mindig olyan hidratáló krémet vásároljunk, ami egyben fényvédő hatással is rendelkezik!

Reggelente hideg tejbe áztatott kendőt vagy vattát helyezzünk szemünkre, mert ez megnyugtatja, a bőrt pedig tonizálja. A szemhéjra egyébként is csak természetes tonizálókat  használjunk! Ilyen még a friss uborka is.   
Az ajkak vérkeringését serkenti, az elhalt hámréteget pedig eltávolítja, ha puha fogkefével dörzsöljük.
Ha lehet, ragaszkodjunk a természetes körömhöz! A műköröm szép, de eltávolításával sérül  körmünk felülete, gyenge és vékony lesz.  
Rendszeres manikűrrel, megfelelő kézkrém használatával széppé varázsolhatjuk kezeinket. A körömágyat és a körmöt rendszeresen dörzsöljük be A-vitamin tartalmú olajjal.

Az ajkakról az elhalt bőrt eltávolíthatjuk, ha puha fogkefével gyengén masszírozzuk. Ez még a vérkeringést is serkenti.
A szájat üdévé teszi, a fogínyt védi, ha sóval dörzsüljük.

Nagyanyáink idejében, amikor még nem lehetett mindenütt fogkrémet kapni, sóval dörzsölték a fogínyt. Ezt a módszert nem a fogmosás helyettesítésére ajánljuk, hanem a  fogíny egészségének megőrzésére, és a szájat is teljesen felfrissíthetjük így.
 
Ne felejtsük el a legfontosabbat: a fenti ápolási tanácsokat ne alkalomszerűen, hanem rendszeresen végezzük, mert csak így érhetünk el eredményt!