Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Természetes védelem


A legtöbb krém a piacon többet árt, mint használ, hiszen tele vannak ártalmas vegyszerekkel, amik rövid távon széppé varázsolják ugyan a bőrt, hosszú távon azonban kárt okoznak. A kókusz, kókuszolaj ezzel szemben tele van minden jóval, amit a természet adhat, így igazán széppé tudja varázsolni a bőrt.

A kókuszból nyert kókuszolajban természetes antioxidánsok találhatók, ami különösen hasznos a szabadgyökökkel való harcban, amik nem veszítik el egyik értékes komponensüket sem a finomító eljárások során. Ezek az antioxidánsok képesek megvédeni bőrünket a környezeti hatásoktól és a méreganyagoktól, a ráncok legfőbb okozójától.

Valódi PH-érték egyensúly


Gyakran találkozhatunk olyan gyártókkal, melyek azt hirdetik, hogy termékük helyreállítja a bőr PH-értékét. Furcsa belegondolni – elmélkedik Sheryl Walters bőrgyógyász -, hogy  valami, ami nem természetes, hogyan állíthatja vissza a temészetes PH-értéket. Arra kellene inkább figyelnünk figyelni, hogy ne fogyasszunk mesterséges anyagokkal teli élelmiszereket, és megfelelő arányban vegyük magunkhoz a természetes táplálékokat is, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, vagyis tartsuk TERMÉSZETESEN egyensúlyban szervezetünket. Miért reagálna bőrünk máshogy ezekre a hatásokra?

A puha, ragyogó bőrért


A kókuszolaj másik nagy előnye, hogy bőrünk nagyon gyorsan felissza, így nem tűnik utána a bőr zsírosnak, nem leszünk ragadósak. Ez azért lehetséges, mert a kókuszolaj molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik, és a bőr mélyebb rétegeibe hatolva megerősíti a hátsó szöveteket.

Természetes fényvédő


A bőr mélyebb rétegeibe hatolva a napsütés okozta károkat is képes természetes módon kivédeni, így nem lesz szükségünk vegyszerekkel teli napozókrémek használatára sem.

A kókuszolaj továbbá segít a bőr megújulásában azzal, hogy segít az elhalt hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb és puhább is lesz.A kókusz, kókuszolaj további jótéteményei

1. Súlyveszteség kókuszolajjal
a kókuszolaj közepes láncú triglicerideket  (MCT) tartalmaz, ami a szénhidrárokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jut, kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges anyagcsere folyamatokat. Mivel ilyen könnyedén felhasználható, zsírként nem tárolódik. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele helyettesíteni. Az MCT a tápanyagefficiens csökkenését, tehát a súlyfelvételhez szükséges táplálékmennyiség szignifikáns növekedését is okozta. Ez azt jelenti, hogy azonos kalóriabevitelnél egy súly- vagy jobban mondva, zsírcsökkentő hatás lép fel.

2. Akár az anyatej
a kókuszolaj az anyatejhez hasonlóan
laurinsavban   gazdag. A laurin sav jótékony hatással van az immunrendszerre, harcol a különféle baktériumokkal és vírusokkal. Az egész bolygón a kókuszolaj hasonlít legjobban az anyatejhez.

Fülöp-szigeteki kutatók a kókuszolaj hatásait vizsgálták HIV-fertőzött betegeken, és azt az örvendetes eredményt tapasztalták, hogy az AIDS-betegekben jelentősen csökkent a HIV-vírus száma a kókuszolajas kezelést követően. Miközben még számos kutatásra van szükség, azért ez is mutatja, hogy a HIV-fertőzöttek állapotán sokat javíthat egy kókuszolajban gazdag diéta.3. Kókuszolajjal a kandida ellen
Tudósok kimutatták, hogy a kókuszolaj elpusztítja a kandida gombát, amit elsősorban a helytelen táplálkozás, az antibiotikumok és a fogamzásgátló pirulák okoznak.
Olyan betegek, akik a normál tejet kókusztejre cserélték, arról számoltak be, hogy állapotuk rengeteget javult a kókusztej fogyasztása óta.