Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megannyi ruhatípus létezik, s persze nem egyszerű feladat kiválasztani, hogy melyik az, amelyik jól áll neked. Pedig a ruhák tényleg egyszerű és tökéletes megoldást jelenthetnek nyáron, nem kell gondolkozni, hogy mivel párosítsd őket, egymagukban is hozzák a megfelelő kinézetet. A nyári változatok könnyűek, szellősek, ideálisak a meleg hónapokra, akár elegánsan kell megjelenni valahol, akár a hétköznapokra munkaruhának, vagy akkor is, ha egyszerűen csak bele szeretnél bújni valamibe.
Stradivarius H&M Tommy Hilfiger

Nem mindegy persze a szín és a minta, valamint az anyag sem, de most szigorúan formájuk alapján osztályozzuk a ruhákat, hogy eldönthesd, melyik áll alkatodhoz és lelkivilágodhoz a lehető legközelebb.

Amire egy ruhánál feltétlenül figyelned kell:

A dekoltázs: magasan záródó, vagy mélyen kivágott.
A pántja: vékony, vagy vastag.
A szabásvonal: hol van benne vízszintes vonal, amely szélesít, és hol van függőleges, amely vékonyít.
A bőség: amely hozzáad a volumenhez.


Szűkített ruha
A szűk vonalú ruha, amely nem rácuppan az alakra, hanem lazán követi a test vonalát, szinte mindenkinek jól áll. Az ilyen fazon sokkal jobban vékonyít, mint a bővebb – minden eddigi hiedelmeddel ellentétben. Lehet ujjatlan és rövid ujjú is nyári változatban, s legtöbbször térdig, vagy térd fölött ér véget, amely szintén előnyös hossz a legtöbb nőnek. Szexi, nőies viselet.
Átkötős ruha

Szupervékonyító fazon, hiszen megtöri a test tömbszerűségét egy átlós vonallal, s az átlós vonalak, mint tudod, ugyanúgy működnek, mint a függőlegesek, vagyis soványítnak. Visszafogott, laza viselet, általában rövid ujjú, térdig érő változatban.


Alul bő ruha


Az a ruha, amely felül szűk és alul bővebb, kicsit erősebbnek mutatja majd az alsó feledet. Figyelj arra, hogy a szoknya lehetőleg A-vonalú legyen, ne húzott. Amennyiben hangsúlyozni szeretnéd a derekad vékonyságát, akkor ez a ruha remek lehetőséget nyújt: tegyél rá egy széles övet. Minimum térdig érjen, különben nem jön ki szépen a bősége. Kislányos és fiatalos.Mell alatt elvágott ruha

A mell alatt elvágott ruha hosszabbítja a lábat, olyan, mintha egészen a melled alól kezdődne. Optikailag éppen ezért magasabbnak is mutat. Ha hosszú a felsőtested, akkor mindenképpen ez a fazon a neked való. Akkor is segíthet, ha a gyomrod vagy hasad tájékán felgyülemlett hájacskákat szeretnéd eltakarni. Az ilyen fazon lehet akár földig érő is. A hippi, bohém stílus kedvelt fazonja.
Középen gombos vagy cipzáras ruha

A függőleges vonal középen – ezt jelenti a gombolás és a zipzár – mindenképpen jótékony hatással van az erősebb testalkatra, hiszen hosszában félbevágja. Mindenképpen soványabbnak és magasabbnak mutat. Vigyázz, hogy ne legyen rajta túl sok egyéb díszítés, például zsebek. Mini változatban is jól mutat. Szexi és nőies, vagy sportos hangulatú is lehet.
Csónakkivágású ruha

A vízszintes vonal a vállnál szélesíti ezt a részt, amely azt a csodálatos optikai hatást éri el, mintha a csípőd keskenyebb lenne. Nem rossz, ugye? Ha alul erősebb az alkatod, akkor mindenképpen alkalmazd ezt a cselt, nem fogsz csalódni benne. Azonban mivel ez zárt fazon, inkább a kisebb mellűeknek előnyös. A hossz lehet egészen rövid, vagy térdig érő. Komoly, elegáns viselet, ha szűk a szoknyarész, ha bő, akkor kislányosabb.
Nyakba futó pántok

Az a ruha, amelynek nyakba futó pántja van, keskenyíti a vállat, mert átlós vonalat képez rajta. Ez azt eredményezheti, hogy a csípőd szélesebbnek fog látszani. Inkább akkor válassz magadnak ilyen fazont, ha a felül erősebb típusba tartozol, és a melledet szeretnéd hangsúlyozni, de a vállad szélességét nem annyira. Térdig érő, vagy hosszú fazonban is elképzelhető.

Egyenes dekoltázs

Az egyenes dekoltázs nem mutat jól a túl nagy mellen, ha a felsőn van valami díszítés, húzás vagy gumírozás, mert akkor kifejezetten nagyobbítja azt. Ez a felsőrész bármilyen alsóval jól mutat, lehet bő, húzott, mini (ha nagyon vékony vagy), vagy testet követő szűk és hosszabb, amely minden alkathoz jól áll.
Vékony pántos ruha

Óvatosan bánj a vékony pántos fazonnal, ha nagy a melled, mert a külső szemlélőnek úgy tűnik majd, mintha le akarna szakadni a vékony pánt. Persze ez sok esetben várakozással töltheti el a körülötted lévőket, de az összhatást tekintve, hidd el, nem a legelőnyösebb. Válassz egy kicsit szélesebb pántot. Ha azonban kicsi a melled, akkor bátran viselheted a vékony pántos változatot.
Bő fazon

A fentről bővülő fazonnak megvan az a veszélye, hogy sátoreffektust produkál, vagyis nagyobbnak mutat, mint amilyen valójában vagy. Ha pedig vékony az alkatod és pici, akkor teljesen elveszel benne. Vigyázz hát ezzel a fazonnal, amely bármennyire is csábító és úgy tűnik, ápol és eltakar, gonosz játékot űzhet veled. Szexi és izgalmas lehet egy A-vonalú, baby-doll fazon mini változatban, de minél több anyag van benne, annál jobban összenyom, vagy erősít.
Termékkatalógus/Tommy Hilfiger
Termékkatalógus/H&M