Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körömápolás

A köröm ápolás nem néhány másodperces reszelést vagy vágást jelent, ennél sokkal többről van szó. Nagyon fontos, hogy a lépéseket betartsuk és a megfelelő módon tegyük rendbe kezünk ékszereit. Nyáron a nap a szél, esetleg a sós víz teheti tönkre a kezet, ezért is szánjunk rá egy kis időt.

 Lépések: Mielőtt hozzáfogunk a festéshez (mert ez a legizgalmasabb) előtte jó néhány apróságot el kell végeznünk. Először is puhítsuk meg a bőrünket és a köreinket. Egy tálba langyos vizet engedjünk és néhány percig áztassuk benne kezeinket.

Alapvető követelmény a szép kezeknél a körömágybőr visszatologatása. Amikor a bőr megpuhul, akkor sokkal egyszerűbb akár a másik kezünk körmével is visszatolni, de létezik mér speciális krém is, amely segítségével néhány perc után eltávolítható a bőr. (ollót ne használjunk mert könnyen megsérthetjük vele a körömágyat)

Körömvágás: attól függ, milyen hosszú a körmünk. Ha a kelleténél hosszabb, akkor először a felesleget vágjuk le ollóval, majd körömreszelővel reszeljük szép formásra. Ha elegendő csak a reszelő használata akkor ne vágjuk le ollóval. A reszelő használatánál nagyon fontos, hogy mindig csak egy irányba reszeljük a körmöt. Ekkor nem lesz érdes és töredezett. Figyeljük meg a manikűrösök munkavégzése közben a reszelő mozgatását.

Polírreszelő segítségével simává és fényessé tehetjük a köröm felszínét.
Ezután mossuk meg a kezeinket és válasszunk egy hangulatunknak megfelelő lakkot. Ha ne akarjuk kifesteni a körmeinket, akkor egyszerű színtelen vagy köröm erősítő lakkal is ápolhatjuk. A lakkot mindig egyenletesen oszlassuk el a körmeinken, mégpedig próbáljuk meg egyetlen ecsethúzással a lehető legnagyobb felületet bekenni és a köröm két oldalát kihagyni.

Ne vastagon fessük ki, csak vékony rétegben. Majd az ecseten levő maradék lakkal fessük ki csíkmentesen a köröm két oldalát is.Csak akkor kenjük fel a következő réteget ha az első teljesen megszáradt