Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Sok nő egyáltalán nem visel szoknyát. Pedig a szoknya a nőiesség szimbóluma, még akkor is, ha Marc Jacobs néha ellopja tőlünk. De van, aki nem szereti a lábait, nem tudja melyik szoknyahossz lenne számára az ideális, a hosszú összenyomja, a rövid a vastag vádliját villantja ki, úgyhogy inkább legyint egyet és nadrágot húz. Pedig mindenkinek létezik egy tökéletes szoknyahossza. Akár hiszed, akár nem néhány centiméteren rengeteg múlik. Ahhoz, hogy megállapítsd melyik a tiéd, állj a tükör elé, lógass magad elé egy törölközőt, amit kezdj el lassan felfelé tekerni. Azonnal meglátod, hogy melyik a te lábaidnak és alkatodnak ideális hossz, ezt jegyezd meg, mint az egyik legfontosabb adatodat, és ennek megfelelően vásárolj, vagy erre a méretre igazíttasd a szoknyáidat.
Persze nemcsak a hossz az, ami fontos egy szoknyában. A formája, szabása, díszítése, anyaga is sokat lendíthet, vagy ronthat kinézeteden.
Mely részletekre kell figyelned?
Ha magasított derekú szoknyát veszel, derékrész nélkül, az hosszabbítani fogja a lábadat. Ha azonban a szoknyán széles derékrész van, az rövidíti. Ha bármilyen vízszintes vonal, díszítés vagy szabás található a szoknyán, azon a ponton szélesíteni fog. Ha függőleges szabásvonalak vagy díszítéseket látsz a szoknyán, az biztosan soványítani fog.
A bőség mindig hozzátesz volument az alakhoz.
Milyen típusú szoknyák léteznek és melyik állhat jól neked?

1. Egyenes szoknya
Az a szoknya, amelyik egyáltalán nem szűkül, se bővül lefelé, az egyáltalán nem nézhet ki izgalmasan, max egészen mini változatban.
Mango Bershka Esprit

2. A ferdén szabott szoknya
A ferdén szabott anyagok eléggé rácuppannak az alakra, így előfordulhat, hogy túlságosan is kihozzák a formákat. Ha ezt nem bánod, nyugodtan dönts mellette, mert kimondottan nőies, lágy, finom lesz a megjelenésed tőle.3. A vonalú szoknya
A csípőnél még szűk, lefelé bővülő, A vonalú szoknya átalában mindenkinek jól áll. Mivel alul szélesebb, mint a csípőnél, így optikailag keskenyíti, vagyis jó választás lehet, ha ilyen problémával küzdesz. Nőies, fiatalos.
Esprit S'Oliver Marks & Spencer

4. Ceruza vagy tubus szoknya
A lefelé szűkülő szoknya térdig vagy térd alattig érő fazonban néz ki tökéletesen. Kimondottan szexi kinézetet kölcsönöz, kerekíti a csípőt. Ha túl szélesnek érzed magad benne, akkor néhány függőleges vonal segíthet a dolgon.
Mango Victoria Secret
Marks & Spencer

5. Aszimmetrikus szoknya
Az aszimmetria mindig izgalmas látvány, hozzátesz a kinézethez, s ráadásul ha szükséges, elvonja a figyelmet bizonyos részletekről. Lehet a szoknya elöl rövidebb, hátul hosszabb, ahogy idén megannyi divatbemutatón láthattuk, vagy oldal is lehet különböző hosszúságú.

6. Húzott, bő szoknya
A deréknál húzott, nagyon bő szoknyák minden esetben nagyobbnak mutatják az alsó testrészt. Ha nagyon vékony vagy, s a derekad is karcsú, akkor bájos, nőies, dinamikus lesz a megjelenésed tőle.

Esprit Victoria Secret
H&M

7. Fodros szoknya
A több részből összerakott fodrok mindig vízszintes vonalat képeznek, vagyis minden esetben kövérítenek. A bohém stílus kedvelt szoknyafazonja modern, fiatalos, inkább romantikus hangulatot kölcsönöz neked.
Victoria Secret H&M Esprit

8. Rakott szoknya
A rakott szoknya nem kell feltétlenül, hogy kövérítsen, hiszen a rakások mind függőleges vonalak, de csak abban az esetben, ha nem nyílnak szét. Szexi, Lolitás vagy éppen komoly egyenruhás stílust is kialakíthatsz egy rakott szoknyával. Fontos a megfelelő hossz, rövidebb változatban bájosabb.
S'Oliver Marks & Spencer
Victoria Secret


És mi a helyzet a sliccekkel?

A slicc, vagyis a szoknyán lévő nyílás lehet oldalt, vagy hátul, ha szükség van rá, de középen, elöl ne legyen. Sajnos ebben a formában is lehet kapni, de néhány kivételt eltekintve inkább közönségessé válik tőle a kinézet. Bárhol is van, a slicc szerepe, hogy megkönnyítse a járást, s nem az, hogy belátást biztosítson az ember bugyijához. Ha ezt a szabályt betartod, máris egy lépést tettél az elegáns és finom megjelenés felé. Ha ugyan ez a cél...