Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 dolog, amit tudnod kell a Miss World szépségversenyekről

Te szeretnél lenni A Királynő? Akkor nem árt, ha mindennel tisztában vagy!

1. A Miss World a világ legnépszerűbb és legnézettebb szépségversenye.

2. A Miss World verseny története 1951-ig nyúlik vissza, ekkor rendezte meg először Eric Morley a londoni Waterloo Bridge déli oldalán tartott Festival of Britain promóciójaként.

3. Eric Morley 50 éven keresztül volt a Miss World verseny rendezője, sikeres üzletember, aki 12 évig szolgált a hadseregnél és megjárta a második világháborút Is, halála után felesége, Julia Morley vette át a vezetést.

4. A Miss World alapítói fontosnak tartották, hogy minden lehetséges eszközzel segítsék a rászorulókat, különösképpen a hátrányos helyzetű gyermekeket.

5. Az el salvadori földrengés után a királynőik, rögtönöztek egy divatbemutatót, és a lányok saját kezükkel segítettek a földrengés helyszínén a bajba jutottakon. Emellett számos olyan gyermeknek finanszíroztak életmentő, vagy az életüket jobbá tévő operációkat, akiknek a szülei ezt nem tudták volna megoldani.

6. A királynőkön és az országos versenyek rendezőin keresztül mára mintegy 100 millió font sterlinget gyűjtöttek össze és adományoztak különböző helyekre.

7. A Miss World Hungary verseny mindenkinek egyenlő esélyt biztosít, hogy megmérettesse magát ezen a nemes viadalon.

8. A verseny nem csak a külső szépségről szól, hanem a természetes és harmonikus nőről, motivációról, belső tartásról, tehetségről, az álmok megvalósításáról és a lehetőségről.

9. A szépségverseny mottója „Beaty with Purpose”, azaz szépség nem csak önmagáért való, célja van, célja kell, hogy legyen, mégpedig az, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra, akik támogatásra, segítségre szorulnak, akik a legsebezhetőbbek, ők azok a hátrányos helyzetű gyermekek, akik anya vagy család nélkül kénytelen felnőni.

10. Jelenleg mintegy 107 országban több, mint 2 millárdan követik figyelemmel a döntőt.